Budget

spaarvarken

Ook wanneer je niet heel veel geld hebt uit te geven tijdens je stedentrip naar Parijs is er genoeg te zien en te doen in Parijs. 

Je kunt bijvoorbeeld parken & tuinen of kerken bezoeken, die zijn bijna altijd gratis. Ook zijn er in Parijs meerdere gratis musea (permanente collectie) te vinden en musea die de eerste zondag van de maand gratis toegankelijk zijn (permanente collectie).

Wanneer je veel musea wilt bezoeken kan het voordeliger zijn om een Paris Museum Pass te kopen. Dit is afhankelijk van hoeveel en welke musea je wilt bezoeken.

De eerste zondag van de maand van november t/m maart zijn de volgende monumenten gratis toegankelijk: Arc de Triomphe, Conciergerie, Panthéon, Sainte-Chapelle, Torens van de Notre-Dame en Musée Rodin.

Wanneer je veel gebruik gaat maken van het openbaar vervoer kan je voordeliger uit zijn wanneer je een openbaar vervoerkaart koopt voor 1 of meer dagen.

Ook qua eten en drinken kan je het zo duur maken als je zelf wilt. Wanneer je bijvoorbeeld in plaats van ergens te gaan lunchen een lekker broodje en wat te drinken haalt bij een bakker kan je veel geld besparen. Ook zijn er goed betaalbare restaurantjes te vinden in het centrum van Parijs, bijvoorbeeld in Quartier Latin (metrostation St-Michel).