Dagprogramma Modern Parijs

Dagprogramma Modern Parijs

Start vanaf metro1 of RERA station La Défense Grande Arche.

 

Wanneer je het station uitloopt zie je de Grande Arche.

 

Grande Arche

De Grande Arche in la Défense is één van de grootste werken in de moderne architectuur in Parijs. Het is een open kubus van 110 meter, bedekt met platen van wit Carrara marmer en glas.

Vanwege een technisch probleem met de liften is het op dit moment niet mogelijk de panoramaverdieping te bezoeken.

 

Neem vanaf Grande Arche metro1 richting Château de Vincennes.

Stap op station Hôtel de Ville over op metro11 richting Mairie des Lilas.

Stap uit op station Rambuteau. Wanneer je het station uitkomt zie je Centre Pompidou.

 

Centre Pompidou

Centre Pompidou is een bijzonder gebouw, doordat alle liften, trappen, lucht- en waterbuizen en het metalen skelet zich aan de buitenkant van het gebouw bevinden en ook zichtbaar zijn. In Centre Pompidou is het Musée d’Art Moderne gevestigd.

 

Er zijn in de omgeving van Centre Pompidou genoeg eetgelegenheden waar je kunt lunchen.

 

Ga weer naar station Rambuteau en neem hier metro11 richting Châtelet.

Stap op station Châtelet over op metro7 richting Villejuif – Louis Aragon.

Stap uit op station Jussieu. Loop vanaf het station richting vijver en loop in dezelfde richting rue de Jussieu in. Neem vervolgens de 1e weg rechts (rue des Fossés-Saint-Bernard). Loop deze weg uit totdat je aan je rechterkant Institut du Monde Arabe ziet.

 

Institut du Monde Arabe

Het Institut du Monde Arabe is opgericht met als doel het versterken van de banden tussen de westerse en de islamitische wereld. In het museum zijn islamitische kunstwerken van de 9e tot de 19e eeuw te zien.

Het gebouw is ontworpen door Jean Nouvel. De zuidelijke muur van het gebouw bestaat uit 1600 diafragma’s. Afhankelijk van de sterkte van het invallende licht openen en sluiten de diafragma’s automatisch. 

 

Loop terug naar station Jussieu en neem metro10 richting Boulogne – Pont de St-Cloud.

Stap op station Odéon over op metro4 richting Porte d’Orléans.

Stap uit op station Montparnasse Bienvenüe. Wanneer je het station uit bent zie je Tour Montparnasse. De ingang van Tour Montparnasse is aan de rue du Départ.

 

Tour Montparnasse

Tour Montparnasse is een 210 meter hoge wolkenkrabber in het centrum van Parijs. Met een snelle lift kom je, in 38 seconden, op de 56e verdieping waar een observatie-verdieping is ingericht. Hiervandaan heb je een mooi uitzicht over Parijs en omgeving. Op de 59e verdieping, het dak van het gebouw, is er een panorama-terras (bereikbaar met een trap).

Tip 1

Koop vooraf online tickets voor de bezienswaardigheden die je wilt bezoeken:

Online tickets voor Grande Arche

Online tickets voor Centre Pompidou

Online tickets voor Tour Montparnasse

Tip 2

Loop vanaf het Institut du Monde Arabe door naar de Seine. Vanaf de brug heb je een heel mooi uitzicht over de achterkant van de Notre-Dame.

Tip 3

Zorg dat je op de overgang van licht naar donker op Tour Montparnasse bent. Je kunt dan zowel een mooi overzicht van Parijs bij dag als bij nacht zien.