Dagprogramma Parijs Île de la Cité

Dagprogramma Île de la Cité

Start vanaf metro4 station St-Michel en RERB en RERC station St-Michel Notre-Dame. 

 

Loop  naar de Seine en loop dan rechtsaf richting Notre-Dame. Loop vervolgens over de brug (naar links) om bij de Notre-Dame te komen. Je bent nu op het  Île de la Cité.

Notre-Dame

Als eerste staat een bezoek aan de Notre-Dame op het programma. Één van de bekendste kerken ter wereld. Het is een indrukwekkend bouwwerk, met aan de voorzijde twee grote kerktorens.

Vanwege de brand van de Notre-Dame op 15 april is het niet mogelijk de kerk van binnen te bezichtigen.

Na het bezoek aan de Notre-Dame loop je terug richting de brug, maar gaat dan naar rechts. Steek het pleintje  (links) met de bloemenmarkt over. Wanneer je het pleintje over bent steek je de weg over en gaat naar rechts naar de Conciergerie.

Conciergerie

De Conciergerie is het oudste paleis van Parijs. Later is het gebruikt als gevangenis. Marie-Antoinette heeft hier gevangen gezeten voordat ze onthoofd werd.

Wanneer je de Conciergerie uitkomt loop je naar rechts. Je komt dan eerst langs het Palais de Justice.

Palais de Justice

Het Palais de Justice is een mooi gebouw om te zien en maakt deel uit van een groot complex. Het is mogelijk het Palais de Justice te bezichtigen (9.00-18.00 uur, op feestdagen gesloten).

Loop vervolgens door naar de ingang voor Sainte-Chapelle.

Sainte-Chapelle

Sainte-Chapelle is vooral bekend om de prachtige gebrandschilderde ramen uit de vijftiende eeuw en de architectuur.

Na het bezoek aan Sainte-Chapelle ga je naar rechts en loop je richting de Seine. Bij de Seine aangekomen ga je naar rechts en loopt langs het water naar Pont Neuf.

Pont Neuf

Pont Neuf, gebouwd van 1578 – 1604, is de oudste brug van de stad Parijs. De brug bestaat uit 12 rondbogen. Met 5 bogen verbindt Pont Neuf de linker oever met Île de la Cité en met 7 bogen de rechter oever.

Wanneer je naar het puntje van het eiland loopt zie je daar een klein parkje: Square du Vert Galant.

Square du Vert Galant

Square du Vert Galant is een klein parkje op het puntje van Île de la Cité. Het is genoemd naar de bijnaam van Hendrik IV (bijnaam:Vert Galant, 1553 – 1610), die veel heeft gedaan om Parijs te verfraaien.

Boottocht Seine

Vanaf Square du Vert Galant vertrekken de boten van Vedettes du Pont-Neuf voor een boottocht over de Seine van 1 uur. (Volwassene € 14,00 en kinderen van 4-12 jaar € 7,00).

Wanneer je vooraf online kaartjes koopt krijg je korting en betaal je voor een volwassene € 12,00 en voor een kind van 4-12 jaar € 5,00.

Klik hier voor een beschrijving van de belangrijkste bezienswaardigheden van de rondvaart in het Nederlands.

Kijk voor meer informatie op de website van Vedettes du Pont-Neuf: www.vedettesdupontneuf.com

Tip 1

Wanneer je de Cociergerie en/of Sainte-Chapelle wilt bezoeken, koop dan vooraf online tickets met priority entrance. Wanneer je beide wilt bezoeken kies dan voor een voordelig  combi-ticket.

Online tickets voor de Conciergerie en Sainte Chapelle

Tip 2

Wanneer je de boottocht over de Seine wilt maken ga dan naar de website van Vedettes du Pont-Neuf en koop vooraf online tickets met korting.

Tip 3

Wanneer je ’s avonds uit eten wilt, ga dan naar Quartier Latin (bij metrostation St-Michel). Je hebt hier keuze uit veel restaurants, die niet zo duur zijn.