Dagprogramma Parijs Highlights 2

Dagprogramma Highlights 2

Start vanaf RERB station Luxembourg.

 

Loop wanneer je het metrostation verlaat richting rotonde. Wanneer je bij de rotonde komt zie je wanneer je de straat rechts inkijkt het Panthéon al liggen.

 

Panthéon

Het Panthéon is van binnen erg mooi. In de crypte van het Panthéon liggen veel bekende Fransen zoals Voltaire, Victor Hugo en Louis Braille.

 

Vanaf het Panthéon ga je terug naar station Luxembourg en neem je RERB richting Aéroport Charles de Gaulle / Mitry Claye.

Op station Châtelet Les Halles stap je over op metro7 richting La Courneuve 8 Mai 1945.

Uitstappen op station Opéra. Wanneer je het station uit bent kun je het operagebouw al zien liggen.

 

Opéra

Opéra de Paris Garnier is zowel van buiten als van binnen een indrukwekkend gebouw. Tegenwoordig worden in dit gebouw met name balletvoorstellingen gegeven. De overige voorstellingen vinden plaats in het moderne operagebouw Opéra de Paris Bastille.

 

Achter de Opéra ligt Galeries Lafayette.

 

Galeries Lafayette

Het is leuk om even bij Galeries Lafayette naar binnen te lopen om de koepel te bekijken. Vanaf de begane grond kan je de mooie koepel van het gebouw al zien. Op de zevende verdieping heb je een dakterrras, hier vandaan kan je over Parijs uitkijken.

 

Neem vanaf Galeries Lafayette (station Chaussée d’Antin La Fayette) metro7 richting La Courneuve 8 Mai 1945.

Op station Stalingrad stap je over op metro2 richting Porte Dauphine.

Uitstappen op station Anvers. Wanneer je het station uitkomt rue de Steinkerque inlopen (gaat omhoog). Aan het einde van de weg naar links. Je ziet dan na een klein stukje rechts de Funiculaire (kabeltrein). Je kunt hier met de trap of met de Funiculaire omhoog richting Sacré-Coeur.

 

Sacré-Coeur

De Sacré-Coeur is een vrij nieuwe kerk, die in 1914 klaar was. Vanaf de trappen voor de Sacré-Coeur kan je mooi uitkijken over Parijs. Bij deze trappen zijn vaak artiesten te vinden die hun kunsten vertonen.

 

Loop langs de linkerzijde van de Sacré-Coeur en neem de 1e straat links. Aan het eind van de weg ga je weer links. Vervolgens neem je de 2e straat rechts. Je komt dan bij Place du Tertre.

 

Place du Tertre

Op dit gezellige pleintje vind je veel schilders en portrettekenaars. Place du Tertre is met zijn 130 meter het hoogste punt van Parijs.

Tip 1

Bedenk alvast welke bezienswaardigheden je wilt bezoeken en koop vooraf online tickets voor de bezienswaardigheden die je wilt bezoeken.

Online tickets voor het Panthéon

Online tickets voor de Opéra

Tip 2

Je kunt de koepel van de Sacré-Coeur beklimmen. Je hebt vanaf de koepel een mooi uitzicht over Parijs. Geen zin om trap te lopen, dan heb je vanaf de trappen voor de Sacré-Coeur ook al een mooi uitzicht over Parijs.

Tip 3

Wil je iets meer van de leuke wijk Montmartre (wijk waarin Place du Tertre en de Sacré-Coeur liggen) zien, neem dan de Montmartrobus (buslijn 40).

Tip 4

Loop voor het avondeten door Montmartre (wijk waarin Place du Tertre en de Sacré-Coeur liggen) en kies 1 van de vele restaurantjes.