Jardin du Luxembourg

Jardin du Luxembourg

Jardin du Luxembourg is een park van ongeveer 25 hectare. Zowel bij inwoners van Parijs als bij toeristen is dit één van de populairste parken.

In het weekend vind je in dit park veel stelletjes en gezinnen met kinderen en doordeweeks vind je hier veel studenten. In het park staan overal losse stoelen, die je op het door jouw gewenste plekje in het park kunt neerzetten.

In Jardin du Luxembourg zijn ook een openluchtcafé, een muziektent, tennisbanen, een poppentheater en een imkerschool te vinden.

In het park staan veel standbeelden van belangrijke figuren uit de Franse geschiedenis. 

Jardin du Luxembourg was oorspronkelijk de tuin van het Palais du Luxembourg dat gebouwd is voor Maria de Médici (weduwe van Hendrik IV). Toen het gebouw in 1631 af was, was zij echter al verbannen.

In het park is nog wel een mooie fontein te vinden (Fontaine de Médicis), die gebouwd is voor Maria de Médici, door een onbekende architect. In de vijver voor de fontein zwemmen goudvissen. De mythologische figuren op de fontein zijn in 1866 toegevoegd door Auguste Ottin.

Tot de Revolutie is het Palais du Luxembourg een koninklijk paleis gebleven. Daarna is het korte tijd gebruikt als gevangenis. In de Tweede Wereldoorlog is het door de Luftwaffe in gebruik genomen als hoofdkwartier, met schuilkelders onder de tuin. Tegenwoordig heeft de Franse Senaat het gebouw in gebruik.

Openingstijden

Jardin du Luxembourg is iedere dag geopend van 8.15 uur tot zonsondergang.

Adres

boulevard St Michel 75006 Paris

Bereikbaar met metro10 station Odéon of RERB station Luxembourg.

Prijzen

Jardin du Luxembourg is gratis toegankelijk.