Musée Grévin

Musée Grévin

Musée Grévin is het wassenbeelden museum van Parijs. Het museum is leuk opgezet.

Een bezoek begint in de Spiegelhal, een ruimte waar je wordt omgeven door spiegels, waarin wisselende beelden te zien zijn. Verder zijn er onder andere een Theater en een Frans Café te zien waar wassenbeelden van bekende personen tentoongesteld zijn. Het museum trekt ongeveer 800.000 bezoekers per jaar.

Je vindt in het museum ongeveer 300 wassenbeelden van bekende personen. Er zijn personen te zien uit de politiek (onder andere Barack Obama, Nicolas Sarkozy, Angela Merkel en Vladimir Putin), uit de muziekindustrie (onder andere Céline Dion, Michael Jackson, Elvis Presley) en de hoogtepunten van de Franse geschiedenis (zoals Jeanne d’Arc op de brandstapel, Louis XIV en het hof in Versailles en de moord op Henri IV). Ook de wassenbeelden van Albert Einstein, Charles de Gaulle, Mahatma Gandhi en Alfred Hitchcock zijn in Musée Grévin te zien.

Arthur Meyer, de oprichter van Musée Grévin, was een journalist en de grondlegger van de bekende krant Le Gaulois. Aangezien er in die tijd nog vrijwel geen foto’s gebruikt werden in de kranten en de mensen dus geen idee hadden hoe de beroemdheden eruit zagen, leek het hem een leuk idee om de mensen te laten zien hoe de beroemdheden van de voorpagina er in 3D uitzagen.

Om dit te kunnen realiseren nam hij contact op met Alfred Grévin, een cartoonist, beeldhouwer en ontwerper van theaterkostuums. Alfred Grévin is aan het werk gegaan en zo ontstond in 1882 het Musée Grévin. In 1883 bracht Gabriël Thomas (een zakenman) een meer zakelijke structuur in het museum, om een snelle uitbreiding mogelijk te maken. Hij voegde het Grévin Theater en de Spiegelhal (gemaakt voor de wereldtentoonstelling van 1900) toe aan het museum.

In 2001 is de Académie Grévin opgericht. Dit is een groep journalisten die 2x per jaar samenkomt om te beslissen welke beroemdheden een plaatsje krijgen in het Musée Grévin.

Openingstijden 2019

Maandag t/m vrijdag 10.00 – 18.00 uur *
Zaterdag, zondag, feestdagen 09.30 – 19.00 uur *

* Openingstijden variëren voor de openingstijden per dag: www.grevin-paris.com

Adres

10 boulevard Montmartre

75009 Paris

+33 1 47 70 85 05

Bereikbaar met metro8 en metro9 station Grands Boulevards

Prijzen 2019

Je kunt vooraf online kaartjes kopen voor Musée Grévin.

Voordeel: je hoeft niet in de rij te staan voor de kassa.

Normaal € 24,50
0 t/m 4 jaar gratis
5 t/m 15 jaar € 18,50

Website

Kijk voor meer informatie over Musée Grévin op: www.grevin-paris.com