Musée du Chocolat

Musée du chocolat

Ontdek in Musée du Chocolat de geheimen van het maken van goede chocola.

 

Je komt in dit museum meer te weten over de 4000-jarige geschiedenis van cacao en chocola. Het museum is onderverdeeld in 3 delen:

  • het eerste deel gaat over de Maya’s en de Azteken, die als eerste cacao gebruikten voor het maken van een chocoladedrank van cacao, water en kruiden (“de goddelijke drank” van en voor de goden) en die cacaobonen gebruikten als geld

  • het tweede deel vertelt de geschiedenis van de cacao/chocolade van de 16e t/m de 20e eeuw, beginnend met de ontmoeting in 1519 tussen de keizer van de Azteken en Hernando Cortes, die leidde tot de introductie van chocola in Europa

  • het derde deel bevat onder andere een demonstratie hoe chocola gemaakt wordt en hier kan ook de chocola die in het museum gemaakt wordt geproefd worden

Je kunt in dit museum onder andere de volgende verschillende soorten originele chocola proeven: de zachte melkchocolade uit Costa Rica, de fruitige chocola uit Peru en de zoete smaak van de cacao uit Vanuatu (land in Oceanië).

 

Naast de permanente tentoonstelling is er ook een tijdelijke expositie, die twee tot drie keer per jaar vernieuwd wordt.

 

Uiteraard is er ook een winkel waar je originele souvenirs en chocola kunt kopen.

Openingstijden 2019

Musée du Chocolat is dagelijks (uitgezonderd 1 januari en 25 december) geopend van 10.00 – 18.00 uur (kassa sluit om 17.00 uur).

Adres

28 boulevard Bonne Nouvelle

75010 Paris

+33 1 42 29 65 08

Bereikbaar met metro8 en metro9 station Bonne Nouvelle.

Prijzen 2019

Normaal€ 11,00
T/m 5 jaarGratis
6 t/m 12 jaar€ 8,00
Studenten en 65+   € 10,00

Website

Kijk voor meer informatie op de volgende website: www.museeduchocolat.fr