Musée des Arts Asiatiques

Musée des Arts Asiatiques

Musée des Arts Asiatiques, ook Musée Guimet genaamd, is het grootste museum van Aziatische Kunst in Europa. Het is een mooi, ruim opgezet museum wat zeker de moeite waard is om te bezoeken. Een audioguide is bij de prijs inbegrepen (niet in het Nederlands, wel in o.a. het Engels, Duits en natuurlijk Frans).

De collectie van Musée des Arts Asiatiques bestaat uit zo’n 45.000 objecten, waaronder beelden, schilderijen, vazen, sieraden, meubelen en andere kunstvoorwerpen afkomstig uit Azië.

Er zijn voorwerpen te bewonderen uit de volgende landen: China, India, Cambodja, Vietnam, Laos, Thailand, Indonesië, Afghanistan, Pakistan, Nepal, Tibet, Japan en Korea.

Het museum is opgericht door Émile Guimet, een industrieel uit Lyon. Het is begonnen met kunst, die hij verzamelde tijdens zijn reizen naar Egypte, Griekenland, Japan, China en India. De hieruit ontstane collecties werden vanaf 1879 tentoongesteld in Lyon. Toen de collecties zich steeds verder uitbreiden heeft Émile Guimet een museum laten bouwen in Parijs. Vanaf 1889 werden hier zijn collecties tentoongesteld. Het museum werd steeds meer gericht op Aziatische Kunst en steeds minder op de kunst uit Egypte.

Vanaf 1945 zijn, in het kader van een reorganisatie van het museum, de Egyptische werken overgedragen aan het Musée du Louvre. Het Musée des Arts Asiatiques kreeg in ruil daarvoor de Aziatische Kunst van het Musée du Louvre.

Openingstijden 2019

Maandag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag, zondag 10.00-18.00 uur (kassa sluit om 17.15 uur)
Dinsdag, 1 jan, 1 mei, 25 dec Gesloten

Adres

6 place d’Iéna

75116 Paris

+33 1 56 52 53 00

Het museum is bereikbaar met metro9 station Iéna.

Prijzen 2019

  Normaal   0 t/m 25 jaar
Permanente collectie € 8,50 Gratis
Permanente + tijdelijke collectie € 11,50 Gratis

Iedere eerste zondag van de maand en met de Paris Museum Pass gratis toegang tot de permanente collectie.

Website

Kijk voor meer informatie op de website van Musée Guimet: www.guimet.fr