Musée de l'Armée

Musée de l'Armée - Les Invalides

Het Musée de l’Armée, legermuseum, is gevestigd in Hôtel national des Invalides, vooral bekend door de Dôme des Invalides.

In dit museum zijn de volgende afdelingen te bezoeken:

  • Afdeling Franse kanonnen, te vinden op het voorplein van het Hôtel des Invalides. Het is een verzameling van 60 bronzen kanonnen uit de 17e–19e eeuw

  • Afdeling Geschiedenis, hier vindt je de op twee na grootste collectie wapenuitrustingen en oude wapens ter wereld (13e–17e eeuw)

  • Afdeling de Twee Wereldoorlogen (1871-1945), hier wordt de geschiedenis van de twee wereldoorlogen getoond aan de hand van duizenden voorwerpen, zoals legeruniformen, wapens, emblemen, (reliëf)kaarten en persoonlijke documenten zoals ansichtkaarten

  • Historial Charles de Gaulle, onderverdeeld in de audiovisuele zaal (met onder andere een biografische film van 25 minuten), de ronde glazen ring om de audiovisuele zaal “Mars van de eeuw” (indrukwekkende momenten en de iconen van de 20e eeuw: van Charlie Chaplin tot Rolling Stones, van de loopgraven tot de Vietnamoorlog) en de permanente expositie in drie zalen (hier worden de drie zijden van Charles de Gaulle belicht: “De man van 18 juni”, “De Bevrijder” en “De President”)

Hôtel national des Invalides is gebouwd in opdracht van Lodewijk XIV voor de veteranen van de verschillende oorlogen. Voor die tijd was er nog geen instelling om de invalide soldaten te huisvesten. Onder leiding van architect Libéral Bruant wordt begonnen met de bouw en in 1674 installeren de eerste bewoners zich in het Hôtel national des Invalides.

In 1677 wordt begonnen met de bouw van de kerk, die gesplitst is in een kerk voor de soldaten (Saint-Louis des Invalides) en de kerk van de Dôme. In 1706 wordt de bouw voltooid onder leiding van Jules Hardouin-Mansart.

Het Institution nationale des Invalides is nog altijd in gebruik als militair ziekenhuis, dat nog steeds de basisbestemming van de instelling is.

Tip: reserveer vooraf online tickets voor het legermuseum

 

Openingstijden 2019

1 april t/m 31 oktober 10.00 – 18.00 uur
1 november t/m 31 maart 10.00 – 17.00 uur
1 januari, 1 mei, 25 december Gesloten

De kassa sluit 30 minuten voor sluitingstijd.

Adres

Hôtel national des Invalides

129 rue de Grenelle

75007 Paris

+33 810 11 33 99

Bereikbaar met metro8 station Invalides of Latour-Maubourg en metro13 station Varenne of Saint François-Xavier.

Prijzen 2019

Normaal € 12,00*
T/m 25 jaar Gratis

* inclusief toegang tot de Dôme des Invalides, l’Historial de Gaulle (maandag gesloten), Musée des Plans-Reliefs en Musée de l’Ordre de la Libération

Met de Paris Museum Pass gratis toegang.

Website

Kijk voor meer informatie op de volgende website: www.invalides.org