Saint-Germain des Prés

Saint-Germain des Prés

Saint-Germain-des-Prés is één van de oudste kerken van Parijs. Het oudste gedeelte is uit de periode 990-1021. Er is één van de 3 originele torens bewaard gebleven. Saint-Germain-des-Prés heeft één van de oudste klokkentorens van Frankrijk.

Grote delen van de kerk zijn door de Noormannen verwoest en later weer herbouwd en vergroot. In 1163 is de kerk ingewijd door Paus Alexander III.

Op 3 september 1792 zijn er tijdens de septembermoorden 318 priesters gedood bij Saint-Germain-des-Prés.

In deze kerk zijn mooie gebrandschilderde ramen te zien, voornamelijk in de kleuren blauw, rood en groen. Het hekwerk bij de ingang en om het koor van Saint-Germain-des-Prés is ook erg mooi.

In het middenschip zijn er 19e-eeuwse frescoes te zien van Hippolyte Flandrin.

Zoals in meerdere Parijse kerken zijn er ook in Saint-Germain-des-Prés een aantal beroemde mensen begraven. In het rechter gedeelte ligt het hart van de Franse filosoof Descartes (de rest van zijn lichaam ligt in het Panthéon) en in het linker gedeelte ligt de Poolse koning Jan Casimir begraven.

Saint-Germain-des-Prés is mede bekend door zijn goede akoustiek. Er worden dan ook regelmatig concerten gegeven, onder andere Gregoriaanse Zang.

Openingstijden

Zondag en maandag 09.00 – 20.00 uur
Dinsdag t/m zaterdag 08.30 – 20.00 uur

Adres

3 place Saint-GErmain-des-Prés 75006 Paris +33 1 55 42 81 33

Bereikbaar met metro4 station Saint-Germain-des-Prés

Prijzen

Saint-Germain-des-Prés is gratis toegankelijk.

Website

Kijk voor meer informatie op de website van Saint-Germain-des-Prés: www.eglise-saintgermaindespres.fr