Sacré-Coeur

Sacre Coeur

De Sacré-Coeur is , op de Notre-Dame na, de bekendste kerk van Parijs. Het is een vrij nieuwe kerk, in 1876 is men begonnen met de bouw en in 1914 was de basiliek klaar. Vanwege de Duitse invasie in 1914 vond de wijding van de Sacré-Coeur echter pas plaats in 1919. Voor de bouw is het kalkgesteente gebruikt van Château-Landon.

 

Alexandre Legentil en Hubert Rohault de Fleury (twee katholieke zakenlieden) hadden de belofte gedaan dat zij een kerk zouden laten bouwen gewijd aan het Heilige Hart van Christus, als Frankrijk gespaard zou blijven na de Frans-Duitse oorlog, die in 1870 uitbrak.

 

De basiliek is ontworpen door Paul Abadie. Boven het koor is een prachtig mozaïek te zien van Jezus. Dit mozaïek is ontworpen door Luc Olivier Merson en Marcel Magne.

 

De klok in de klokketoren, de Savoyarde, is één van de zwaartste klokken ter wereld. De klok is een geschenk van het bisdom Savoye.

 

Vanaf de trappen voor de Sacré-Coeur is er een schitterend uitzicht over de stad. Bij de trappen is het vaak erg gezellig. Er is bijna altijd wel een artiest die staat te zingen of iemand die een korte voorstelling geeft van zijn/haar kunsten.

 

Het is mogelijk om de koepel te beklimmen. Voordat je boven bent zal je 300 treden moeten beklimmen, maar het is zeker de moeite waard. Vanaf de buitengalerij van de koepel heb je een fantastisch uitzicht over Parijs, vooral op heldere dagen.

 

In de Sacré-Coeur mogen geen foto’s worden gemaakt.

Openingstijden 2019
Kerk  06.00 – 22.30 uur
Koepel

 mei-september 09.30-20.00 uur, oktober-april 09.30-17.00 uur

 Crypte  Momenteel gesloten
Adres

35 rue du Chevalier-de-la-Barre 75018 Paris +33 1 53 41 89 00

Bereikbaar met metro2 station Anvers of met metro12 station Abbesses + Funiculaire (kabeltrein)

Bereikbaar met metro12 station Jules Joffrin of met metro2station Pigalle + Montmartrobus

Hotels in de buurt van de Sacré-Coeur 

Prijzen 2019

Normaal 4-16 jaar
Kerk Gratis Gratis
Koepel

Website

Kijk voor meer informatie op de website van de Sacré-Coeur: www.sacre-coeur-montmartre.com