Catacombes

Catacombes

Een bezoek aan de Catacombes de Paris is heel bijzonder. Je vindt hier miljoenen schedels en botten die keurig opgestapeld liggen als een muur.

Vanaf het eind van de 18e eeuw werden miljoenen schedels en botten verplaatst van de stadsbegraafplaats Les Halles naar de oude groeves. De reden hiervoor was dat de oude begraafplaats een bron van infecties was voor de inwoners. Er waren vijftien maanden nodig om de botten en rottende lichamen per kar (bedekt met een zwarte sluier) en onder begeleiding van zingende priesters te verplaatsen naar de Catacombes.

In de periode daarna tot 1814 werden de Catacombes gebruikt voor het verzamelen van botten van meerdere begraafplaatsen in Parijs.

Voor de Revolutie werden in deze groeves wilde feesten gegeven door Karel V en tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn de Catacombes gebruikt als hoofdkwartier voor het Franse verzet.

Na een sluiting van enkele maanden in verband met werkzaamheden werden de Catacombes in juni 2005 weer voor het publiek geopend.

Tijdens de wandeling van 2 km moeten 131 treden afgedaald worden en 112 treden omhoog geklommen worden. Kinderen tot 14 jaar moeten vergezeld worden door een volwassene en het wordt afgeraden om met hele jonge kinderen de Catacombes te bezoeken. Ook voor mensen met hart- of ademhalingsproblemen wordt een bezoek aan de Catacombes afgeraden.

Openingstijden 2019

Een bezoek aan de catacombes wordt afgeraden voor mensen met hart- of ademhalingsproblemen en voor hele jonge kinderen.

 

Dinsdag t/m zondag* 10.00 – 20.30 uur
Maandag, 1 januari, 1 mei, 25 december Gesloten

* kassa sluit om 19.30 uur en er mogen maximaal 200 bezoekers tegelijk in de Catacombes

Adres

1 avenue du Colonel Henri Rol-Tanguy 75014 Paris +31 1 43 22 47 63

Bereikbaar met metro4 en metro6 en RERB, station Denfert-Rochereau.

Prijzen 2019

Normaal € 13,00
T/m 17 jaar Gratis (geldt niet voor skip the line tickets voor kinderen)
18 t/m 26 jaar € 11,00

Website

Kijk voor meer informatie op de volgende website: www.catacombes.paris.fr